Oblíbený pokrm z Mexika a střední Ameriky, kde jsou dršťky oblíbené jako u nás, nebo ve Francii, či Itálii. Jako příloha se k němu podávají tradičně kukuřičné placky, tzv. tortilly, nebo také vařená rýže.
Ingredience:
500 g | rajčat |
300 g | vařených drštěk |
200 g | hnědých fazolí v konzervě |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | červená paprika |
1 ks | cibule |
1 ks | kousek chilli papričky |
nasekaný koriandr | |
koření fajita | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, kousky chilli, až začne česnek vonět, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata (mohou být i konzervovaná z plechovky), nakrájenou papriku, okořeníme fajitou, osolíme a necháme pod pokličkou dusit.
- Když zelenina změkne, přidáme na nudličky nakrájené, uvařené dršťky, fazole, nasekaný koriandr.
- Necháme odpařit část šťávy z rajčat, pokrm zhoustne a podáváme.
Jako příloha se podávají tradičně kukuřičné placky tortilla, nebo vařená rýže. Na naše zvyklosti je pokrm doplnit o pečivo.
Poznámka:Text i foto: D. M.