REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový džem IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí džem z meruněk, cukru a citronové šťávy.


Ingredience:
1 kgzralých meruněk
500 gkrupicového cukru
šťáva z 1 citronu

Postup:

1. Meruňky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky
2. Na dno mělkého a širokého smaltového nebo nerezového hrnce nalijeme citronovou šťávu a pomalu ji zahřejeme
3. Přidáme nakrájené meruňky, zvolna je přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut, pak po částech přidáme cukr a džem vaříme již několik minut, aby se cukr zcela rozpustil (dobu varu prodloužíme jen v případě, že je džem příliš řídký)
4. Ještě horký džem nalijeme do čistých nahřátých sklenic, které po dokonalém uzavření otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy