REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový džem III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční meruňkový džem se dá připravit různými způsoby. Tento recept je na zpracování 1,5 kg meruněk.


Ingredience:
1,5 kgzralých meruněk
1,3 kgkrystalového cukru
pektogel
voda
sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Pod studenou tekoucí vodou oprané meruňky vypeckujeme, pokrájíme, posypeme cukrem a polijeme malým množstvím vody
2. Pod pokličkou asi 5 minut povaříme, pak hrnec odstavíme a necháme do druhého dne stát
3. Druhý den meruňkovou hmotu opět uvedeme do varu, odpaříme část tekutiny, přidáme pektogel (množství dle návodu na obalu) a dále vaříme
4. Když je směs dostatečně hustá a začne rosolovatět, plníme je do nahřátých sklenic, důkladně uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Doporučení:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Poznámka:

Pektogel je želírovací prostředek, dává pokrmům konzistenci a zvyšuje viskozitu řídkých potravin a potřebnou hustotu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy