REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový džem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách připravený chutný meruňkový džem.


Ingredience:
Rozpis na 4 sklenice po 250 g:
1 kgvypeckovaných meruněk
500 gželírovacího cukru (2 : 1)
4 clmeruňkového likéru

Postup:

1. Pod studenou tekoucí vodou opláchnuté a vypeckované meruňky nakrájíme na kousky a dáme je do většího hrnce
2. Přidáme cukr, promícháme, přikryjeme a necháme asi 4 hodiny odležet
3. Směs za stálého míchání zvolna uvedeme do varu a 4 minuty prudce vaříme
4. Vmícháme likér a ještě horký džem plníme do zavařovacích sklenic, důkladně je uzavřeme a postavíme dnem vzhůru, necháme úplně vychladnout.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy