REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkové knedlíky se strouhankou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené knedlíky z bramborového těsta naplněné meruňkou a čokoládou, servírované posypané opraženou strouhankou.


Ingredience:
700 gvařených brambor
250 gpolohrubé mouky
1 ksvejce
sůl
voda
mouka na vál
Na náplň:
800 gmeruněk
80 gbílé čokolády
Na posypání a přelití:
150 gmásla
60 ghrubé strouhanky
moučkový cukr

Postup:

1. Z oloupaných, na jemno nastrouhaných brambor, polohrubé mouky, vejce a špetky soli rychle vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2 mm a nakrájíme na čtverce
2. Omyté meruňky rozpůlíme, zbavíme pecek a do každé půlky meruňky vložíme kousek bílé čokolády
3. Do každého středu čtverce položíme půlku meruňky s čokoládou, těsto opatrně zabalíme a zakulatíme v dlaních, pak knedlíky vložíme do vroucí lehce osolené vody, opatrně promícháme a vaříme zvolna 7-8 minut
4. Strouhanku za stálého míchání opražíme na polovině rozehřátého másla dozlatova, přimícháme 1 lžíci moučkového cukru a sundáme z tepla
5. Uvařené knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme upraženou strouhankou, přelijeme zbylým rozpuštěným máslem, podle chuti posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy