REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňková marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na přípravu chutné domácí marmelády z meruněk.


Ingredience:
Rozpis na cca 4 sklenice o objemu cca 400 g:
1 kgvypeckovaných meruněk
0,5 kgcukru krupice
1 sáčekkonzervačního prostředku GelFix 2:1
2 lžičkykyseliny citrónové

Postup:

1. Pod tekoucí vodou opláchnuté a pak vypeckované meruňky rozdělíme na půlky, ty rozkrájíme na menší kusy, vidličkou je rozmačkáme
2. Přidáme cukr a GelFix a vše zamícháme
3. Dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme, jakmile směs přivedeme k varu, za stálého míchání vaříme ještě 3 minuty, potom zkusíme dát lžičku marmelády na talířek, když neztuhne, přidáme ještě 2 lžičky kyseliny citronové, jinak kyselinu již nepřidáváme
4. Horkou marmeládu přendáme do sklenic a důkladně uzavřeme, postavíme dnem vzhůru a necháme v klidu vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy