Marmeláda z rajčat? Proč ne! Tento originální recept je vyzkoušený a marmeláda z rozvařených, cukrem ochucených rajčat chutná opravdu skvěle.
Ingredience:
2 kg | tvrdých, ale zralých rajčat |
1,5 kg | cukru |
3 sáčky | pektogelu |
1 dcl | rumu |
skořice |
Postup:
1. Omytý rajčata nakrájíme na kostičky a rozvaříme na hustou kaši, necháme mírně vychladnout
2. Rajčatovou hmotu rozmixujeme, přidáme cukr, pektogel, lžičku skořice a za častého míchání vaříme asi 15 minut
3. Povařené pyré stáhneme ze zdroje tepla, vmícháme rum a horkou hmotu nalijeme do sklenic
4. Dobře uzavřené sterilujeme při 85 °C tak 20 minut.
Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.