REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marmeláda z rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda z rajčat? Proč ne! Tento originální recept je vyzkoušený a marmeláda z rozvařených, cukrem ochucených rajčat chutná opravdu skvěle.


Ingredience:
2 kgtvrdých, ale zralých rajčat
1,5 kgcukru
3 sáčkypektogelu
1 dclrumu
skořice

Postup:

1. Omytý rajčata nakrájíme na kostičky a rozvaříme na hustou kaši, necháme mírně vychladnout
2. Rajčatovou hmotu rozmixujeme, přidáme cukr, pektogel, lžičku skořice a za častého míchání vaříme asi 15 minut
3. Povařené pyré stáhneme ze zdroje tepla, vmícháme rum a horkou hmotu nalijeme do sklenic
4. Dobře uzavřené sterilujeme při 85 °C tak 20 minut.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy