REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marmeláda z pomerančů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá varianta marmelády připravené z pomerančů, citrónů, cukru a rumu.


Ingredience:
1 kgpomerančů
800 gcukru krupice
1 lžícerumu
20 kskostek cukru
2 kscitrónů
voda na omytí ovoce
pergamenový papír
zavřovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Pomeranče a citróny důkladně omyjeme horkou vodou, pak je osušíme
2. Kostkami cukru tak dlouho třeme o kůru ovoce, až se cukr zabarví do žluta
3. Pomeranče a citróny oloupeme, případně odstraníme spodní bílou vrstvu, ovoce nakrájíme na malé kousky
4. Ovoce dáme do mixéru a rozmixujeme ho na pyré
5. Hmotu přelijeme do hrnce, přidáme obarvené kostky cukru a za stálého míchání, na mírném plameni, přivedeme k varu, vmícháme krupicový cukr a zvolna vše vaříme cca 30 minut, často pyré mícháme, aby se nám marmeláda nepřichytila ke dnu
6. Zavařovací sklenice vypláchneme vroucí vodou a nejlépe na utěrce je necháme okapat, hotovou marmeládu plníme do sklenic
7. Pro každou sklenici vystřihneme kolečko z pergamenového papíru, ten zakápneme rumem a položíme na povrch marmelády
8. Sklenice důkladně uzavřeme víčky a marmeládu necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy