Pečené tlapky z mouky, cukru, oříšků, másla a koření, nakonec ozdobené polevou.
Ingredience:
Na 40 kousků: | |
220 g | hladké mouky |
150 g | másla |
150 g | lískových oříšků |
120 g | moučkového cukru |
1/2 lžičky | mletého hřebíčku |
1/2 lžičky | mleté skořice |
máslo na vymazání | |
Na ozdobení: | |
1 lžička | vody |
30 g | moučkového cukru |
Postup:
1. Moučkový cukr ušleháme se změklým máslem, přidáme prosátou hladkou mouku, na jemno mleté lískové oříšky, koření a vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a dáme na 1 hodinu do lednice
2. Formičky na medvědí tlapky vymažeme máslem, vtlačíme do nich v tenké vrstvě těsto, rozložíme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut, necháme je mírně vychladnout a pak vyklopíme
3. Na ozdobení utřeme moučkový cukr se lžičkou vody, dáme do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek, tlapky ozdobíme připravenou polevou a necháme ztuhnout.