REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medvědí tlapky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené tlapky z mouky, cukru, oříšků, másla a koření, nakonec ozdobené polevou.


Ingredience:
Na 40 kousků:
220 ghladké mouky
150 gmásla
150 glískových oříšků
120 gmoučkového cukru
1/2 lžičkymletého hřebíčku
1/2 lžičkymleté skořice
máslo na vymazání
Na ozdobení:
1 lžičkavody
30 gmoučkového cukru

Postup:

1. Moučkový cukr ušleháme se změklým máslem, přidáme prosátou hladkou mouku, na jemno mleté lískové oříšky, koření a vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a dáme na 1 hodinu do lednice
2. Formičky na medvědí tlapky vymažeme máslem, vtlačíme do nich v tenké vrstvě těsto, rozložíme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut, necháme je mírně vychladnout a pak vyklopíme
3. Na ozdobení utřeme moučkový cukr se lžičkou vody, dáme do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek, tlapky ozdobíme připravenou polevou a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy