REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medvědí tlapky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formičkách vytlačené těsto, upečené v troubě dozlatova, cukroví nakonec obalené v cukru.


Ingredience:
150 ghladké mouky
120 glískových oříšků
100 gpráškového cukru
100 gmásla
1 ksvejce
formičky
práškový cukr na obalení

Postup:

1. Prosátou mouku promícháme s cukrem, přidáme rozdrobené máslo, jemně rozemleté lískové oříšky a vejce, vypracujeme těsto
2. Hotové těsto rozdělíme na kousky, které pak vtlačíme do suchých nevymazaných formiček
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C dozlatova
4. Ještě teplé cukroví vyklopíme z formiček a obalíme v cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy