REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medovníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Různé tvary vykrájené z těsta ochuceného medem, upečené v troubě a pak potřené rozšlehaným vejcem.


Ingredience:
250 ghladké mouky
125 gpráškového cukru
100 gmedu
25 gořechů
20 gmásla
1/4 sáčkuprášku do pečiva
1 ksvejce + 1 ks vejce na potření
citronová kůra
skořice
anýz
tuk na vymazání plechu
mouka na pracovní desku a vysypání plechu

Postup:

1. Na vál vysypeme prosátou mouku promíchanou s práškovým cukrem, přidáme vejce, povolené máslo, rozehřátý, hodně tekutý med, rozemleté oříšky, prášek do pečiva, trochu skořice, utlučeného anýzu a citronové kůry, zpracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout v pokojové teplotě
2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a formičkami z něho vykrájíme různé tvary, které klademe na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Cukroví na plechu potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 20-25 minut.

Doporučení:

Medovníčky můžeme ozdobit i různými cukrářskými polevami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy