REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové trubičky s krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Trubičky z medového těsta plněné oříškovým krémem a máčené v čokoládové polevě.


Ingredience:
500 ghladké mouky
200 gmoučkového cukru
100 grostlinného tuku
4 lžícemléka
3 lžícemedu
3 ksžloutků
Na náplň:
180 gcukru krupice
100 glískových oříšků
50 gmedu
200 mlmléka
100 mlořechového likéru
piškotové drobečky
Na dohotovení:
100 gčokoládové polevy

Postup:

1. Změklý tuk lehce spojíme s moučkovým cukrem, žloutky a medem, pak postupně přidáme prosátou hladkou mouku, mléko a vypracujeme hladké vláčné těsto
2. Těsto dáme na 2 hodiny odležet do chladu, potom ho rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka o průměru 8 cm
3. Kolečka natočíme na trubičky, které se používají na kremrole, rozložíme na plech, dáme do trouby a pečeme při 200 °C asi 10 minut, ještě teplé trubičky opatrně sejmeme a necháme vychladnout
4. Do mléka přidáme na jemno mleté lískové oříšky, cukr, med, krátce povaříme, necháme vychladit, ochutíme ořechovým likérem a zahustíme piškotovými drobečky na polotuhou konzistenci 5. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a trubičky do ní do poloviny namočíme a nakonec trubičky naplníme oříškovou náplní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy