Pečené trubičky z mouky, cukru, medu a vejce, plněné krémem, nakonec máčené v rozpuštěné čokoládě.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
1/2 lžičky | jedlé sody |
200 g | moučkového cukru |
50-70 g | medu |
1 ks | vejce |
1 ks | žloutku |
Na náplň: | |
250 g | másla |
1 ks | plechovky Salka |
Na dohotovení: | |
100 g | tmavé čokolády |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, vejce, žloutku, medu a jedlé sody vypracujeme hladké těsto
2. Pak těsto vyválíme na tenký plát, vykrájíme z něho kolečka, která namotáme na kovové trubičky a v troubě vyhřáté na 160 °C pečeme 15 minut
3. Ještě teplé sundáme z kovových trubiček, necháme zcela vychladnout, pak konce upečených trubiček namočíme ve vodní lázni rozehřáté čokoládě
4. Na náplň zavřenou plechovku Salka vaříme 2 hodiny ponořenou v hrnci s vodou, pak necháme vychladnout a potom obsah plechovky našleháme se změklým máslem do krému, kterým naplníme trubičky.