REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové trubičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené trubičky z mouky, cukru, medu a vejce, plněné krémem, nakonec máčené v rozpuštěné čokoládě.


Ingredience:
300 ghladké mouky
1/2 lžičkyjedlé sody
200 gmoučkového cukru
50-70 gmedu
1 ksvejce
1 ksžloutku
Na náplň:
250 gmásla
1 ksplechovky Salka
Na dohotovení:
100 gtmavé čokolády

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, vejce, žloutku, medu a jedlé sody vypracujeme hladké těsto
2. Pak těsto vyválíme na tenký plát, vykrájíme z něho kolečka, která namotáme na kovové trubičky a v troubě vyhřáté na 160 °C pečeme 15 minut
3. Ještě teplé sundáme z kovových trubiček, necháme zcela vychladnout, pak konce upečených trubiček namočíme ve vodní lázni rozehřáté čokoládě
4. Na náplň zavřenou plechovku Salka vaříme 2 hodiny ponořenou v hrnci s vodou, pak necháme vychladnout a potom obsah plechovky našleháme se změklým máslem do krému, kterým naplníme trubičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy