REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mátovo-mandlový krém na vepřových medailoncích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Medailonky z vepřové panenky s omáčkou ze smetany, strouhaných mandlí, mátovo-mandlového pesta a výpeku, na němž se restovaly.


Ingredience:
Na 1 porci:
4 ksplátků vepřové panenky silné asi 3 cm
150 mlsmetany na vaření
3 lžičky mátovo-mandlového pesta
3 lžičky mletých mandlí na zahuštění
3 lžičkyolivového oleje
pár kapek citronové šťávy
pepř
sůl

Postup:

1. Nahřejeme grilovací pánev
2. Panenku lehce zmáčkneme hřbetem ruky a zprudka opečeme po obou stranách na minimu olivového oleje
3. Udržujeme v teple, ideálně v troubě předehřáté na 140°C
4. Výpek slijeme a vlijeme do něj smetanu, přidáme pesto
5. Omáčku redukujeme na polovinu objemu
6. Zahustíme mletými mandlemi, osolíme, opepříme, počkáme, až omáčka získá krémovitou konzistenci, zakápneme citronem a odstavíme
7. Maso lehce osolíme a přeložíme na nahřátý talíř a přelijeme vzniklým mátovo-mandlovým krémem
8. Podáváme s libovolnou přílohou (těstoviny, rýže, pečené brambory…).

Poznámka:

Příprava pesta viz. recept: Mátovo-mandlové pesto.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy