Vepřová kýta plněná směsí z paprik, anglické slaniny a žampiónů.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
600 g | vepřové kýty |
120 g | žampiónů |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | hořčice |
1 lžička | hladké mouky |
4 ks | plátků anglické slaniny |
2 ks | barevných paprik |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl | |
olej na pečení |
Postup:
1. Vepřovou kýtu očistíme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejně velké plátky
2. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na vrchní straně pokapeme sójovou omáčkou a potřeme hořčicí
3. Žampióny i papriky dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky
4. Na maso položíme plátek slaniny, posypeme nakrájenými žampióny a paprikami
5. Pak plátek masa přehneme a okraje sklepneme paličkou (můžeme je ještě spíchnout párátkem)
6. Na pánvi v rozpáleném oleji masové kapsy po obou stranách zprudka opečeme a pak je přendáme do pekáčku
7. Na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji trochou vody
8. Cibulovou směsí přelijeme maso v pekáčku, přiklopíme, dáme do trouby a pečeme asi 10-15 minut
9. Nakonec šťávu zahustíme hladkou moukou a povaříme.
– Příloha: Vařená rýže nebo hranolky.