REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové kapsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta plněná směsí z paprik, anglické slaniny a žampiónů.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
600 gvepřové kýty
120 gžampiónů
2 lžícesójové omáčky
2 lžícehořčice
1 lžičkahladké mouky
4 ksplátků anglické slaniny
2 ksbarevných paprik
1 kscibule
mletý pepř
sůl
olej na pečení

Postup:

1. Vepřovou kýtu očistíme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejně velké plátky
2. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na vrchní straně pokapeme sójovou omáčkou a potřeme hořčicí
3. Žampióny i papriky dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky
4. Na maso položíme plátek slaniny, posypeme nakrájenými žampióny a paprikami
5. Pak plátek masa přehneme a okraje sklepneme paličkou (můžeme je ještě spíchnout párátkem)
6. Na pánvi v rozpáleném oleji masové kapsy po obou stranách zprudka opečeme a pak je přendáme do pekáčku
7. Na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji trochou vody
8. Cibulovou směsí přelijeme maso v pekáčku, přiklopíme, dáme do trouby a pečeme asi 10-15 minut
9. Nakonec šťávu zahustíme hladkou moukou a povaříme.

Doporučení:

– Příloha: Vařená rýže nebo hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy