Plátky vepřové panenky zabalené v parmské šunce a opečené na oleji, servírované s tatarákem z brambor.
Ingredience:
600 g | vepřové panenky |
150 g | parmské šunky |
100 ml | vývaru |
1 lžíce | másla |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
sůl | |
Na bramborový tatarák: | |
400 g | brambor |
50 g | rukoly |
6 lžic | olivového oleje |
2 lžíce | worcesterské omáčky |
3 ks | sardelek |
2 ks | sušených naložených rajčat |
1 ks | výhonku řapíkatého celeru |
1 ks | stroužku česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněnou, omytou a osušenou panenku nakrájíme na plátky (medailonky), osolíme, opepříme, zabalíme do plátků šunky
2. Maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, vyndáme, uchováme v teple, výpek zalijeme vývarem, zjemníme máslem, svaříme na polovinu, medailonky vrátíme zpět a už je jen prohřejeme
3. Medailonky přelité výpekem servírujeme s tatarákem z brambor.
Příprava tataráku z barmbor:
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Do brambor přimícháme nasekaný celer, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou rukolou, na malé kostičky nakrájená rajčata a sardelky
3. Vše dochutíme solí, pepřem, worcesterovou omáčkou, zakapeme olivovým olejem, důkladně utřeme vidličkou, promícháme a necháme v lednici rozležet.