Svačinový rybí salát skvělý také jako pochutina k pivu spolu s čerstvým pečivem. Recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!
Ingredience:
250 g | řezů z matjesů v oleji |
250 g | nakládaných hub (ryzce, hříbky, směs) |
500 g | vařených brambor |
2 ks | červené cibule |
2 ks | sladkokyselé okurky |
nálev z okurek | |
olej z matjesů | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Den předem uvařené brambory nakrájíme na kostičky, smícháme je s nakrájenou cibulí a okurkou.
- Přidáme nakrájené matjesy a propláchnuté naložené houby. Podle chuti dále přidáme nálev z okurek a olej z matjesů, okořeníme mletým pepřem, podle chuti můžeme i přisolit, ale matjesy jsou slané dost.
- Salát necháme v lednici alespoň 1 hodinu vychladit a rozležet.
Podáváme s pečivem a chlazeným pivem.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek