Další variace na rybí salát. Tento je připravený z nakládaných matjesů á-la losos, eidamu, papriky, cibule, sterilovaného hrášku …
Ingredience:
300 g | matjesů á-la losos |
100 g | sterilovaného hrášku |
100 g | eidamu |
1 ks | masité červené papriky |
1 ks | bobkový list |
4 ks | kuličky nového koření |
2 lžíce | oleje (nebo olej z matjesů) |
2 lžíce | octa |
1 lžíce | nasekané pažitky |
pepř |
Postup:
1. Matjesy nakrájíme na proužky, cibuli na kroužky, promícháme
2. Přidáme kostičky sýru, proužky červené papriky, sterilovaný hrášek, pažitku, vše opět promícháme
3. Ochutíme pepřem, přidáme ocet, olej znovu zamícháme, naplníme do sklenice, přidáme bobkový list, nové koření a necháme v lednici 3 dny rozležet
4. Podáváme s pečivem, chlebem a chlazeným pivem.