REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Matjesový salát se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na rybí salát. Tento je připravený z nakládaných matjesů á-la losos, eidamu, papriky, cibule, sterilovaného hrášku …


Ingredience:
300 gmatjesů á-la losos
100 gsterilovaného hrášku
100 geidamu
1 ksmasité červené papriky
1 ksbobkový list
4 kskuličky nového koření
2 lžíceoleje (nebo olej z matjesů)
2 lžíceocta
1 lžícenasekané pažitky
pepř

Postup:

1. Matjesy nakrájíme na proužky, cibuli na kroužky, promícháme
2. Přidáme kostičky sýru, proužky červené papriky, sterilovaný hrášek, pažitku, vše opět promícháme
3. Ochutíme pepřem, přidáme ocet, olej znovu zamícháme, naplníme do sklenice, přidáme bobkový list, nové koření a necháme v lednici 3 dny rozležet
4. Podáváme s pečivem, chlebem a chlazeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy