REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masový bochník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso pečené ve tvaru bochníku, pokryté slaninou a zapečené s tvrdým sýrem.


Ingredience:
500 gmíchaného mletého masa
150 gtvrdého sýra
150 gslaniny
100 mlsmetany na vaření
1 ksvařené brambory
1 ksžloutku
mletý pepř
olej na plech
sůl

Postup:

1. Do větší mísy dáme mleté maso, přidáme žloutek, lisovaný vařený brambor, sůl, mletý pepř, vše dobře promícháme a postupně vmícháme smetanu
2. Hmotu zformujeme do tvaru bochníku, dáme do olejem vymazaného pekáčku, přikryjeme slaninou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi hodinu
3. Pak bochník z trouby vyndáme, po krajích nařízneme, do zářezů vložíme na plátky nakrájený tvrdý sýr, vrátíme zpět do trouby a zapečeme, dokud se sýr nerozpustí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy