Mleté maso pečené ve tvaru bochníku, pokryté slaninou a zapečené s tvrdým sýrem.
Ingredience:
500 g | míchaného mletého masa |
150 g | tvrdého sýra |
150 g | slaniny |
100 ml | smetany na vaření |
1 ks | vařené brambory |
1 ks | žloutku |
mletý pepř | |
olej na plech | |
sůl |
Postup:
1. Do větší mísy dáme mleté maso, přidáme žloutek, lisovaný vařený brambor, sůl, mletý pepř, vše dobře promícháme a postupně vmícháme smetanu
2. Hmotu zformujeme do tvaru bochníku, dáme do olejem vymazaného pekáčku, přikryjeme slaninou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi hodinu
3. Pak bochník z trouby vyndáme, po krajích nařízneme, do zářezů vložíme na plátky nakrájený tvrdý sýr, vrátíme zpět do trouby a zapečeme, dokud se sýr nerozpustí.