REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové toasty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toasty potřené směsí z mletého vepřového masa, cibule, zelené papriky a dalších ingrediencí, posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.


Ingredience:
300 gmletého vepřového masa
200 gnastrouhaného sýru
100 mlostrého nebo sladkého kečupu
1 lžičkatymiánu
1 lžičkaškrobové moučky
2 lžíceoleje
4 ksrajčat
2 ksstroužků česneku
1 kszelené papriky
1 kscibule
toastový chléb
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a oloupané, na jemno nasekané stroužky česneku
2. Přidáme mleté vepřové maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme
3. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky a vmícháme do masové směsi
4. Pak přidáme očištěnou, na malé kousky nakrájenou papriku, tymián a směs zvolna dusíme, až zhoustne 5. Nakonec v kečupu rozmícháme škrobovou moučku, vlijeme k masu a krátce povaříme
6. Plátky toastového chleba potřeme připravenou masovou směsí, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem a krátce v troubě zapečeme.

Doporučení:

Podáváme obložené kolečky rajčat a papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy