Přes noc odleželé mleté maso smíchané s dalšími ingrediencemi, druhý den vytvarované do plochých šišek a grilované zprudka na rozpálené grilovací pánvi.
Ingredience:
Na 15 ks masových šišek budeme potřebovat: | |
300 g | mletého masa z kuřecích stehen |
200 g | nadrobno nakrájeného masa z kuřecích uzených stehen |
50 ml | smetany 30 % |
10 ks | nadrobno nakrájených půlek sušených rajčat v oleji |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
sůl | |
Dále budeme potřebovat: | |
1 ks | větší, nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibuli (bílou i zelenou část) |
bambusová párátka, ale obejde se to i bez nich |
Postup:
1. Nejlépe večer umícháme z uvedených surovin “masovou” směs, vynecháme pouze lahůdkovou cibuli, dáme přes noc v uzavřené nádobce uležet do lednice
2. Druhý den přidáme nakrájenou cibuli, důkladně promícháme a vytvoříme menší šišky, které mezi dlaněmi malinko zploštíme, do každé šišky zapíchneme dvě párátky (ale nemusíme)
3. Masové šišky klademe na rozehřátou grilovací pánev a grilujeme z každé strany přibližně 7 minut
4. Na talíři šišky ozdobíme a podáváme například s čerstvým pečivem.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková