REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové šišky grilované na pánvi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc odleželé mleté maso smíchané s dalšími ingrediencemi, druhý den vytvarované do plochých šišek a grilované zprudka na rozpálené grilovací pánvi.


Ingredience:
Na 15 ks masových šišek budeme potřebovat:
300 gmletého masa z kuřecích stehen
200 gnadrobno nakrájeného masa z kuřecích uzených stehen
50 mlsmetany 30 %
10 ksnadrobno nakrájených půlek sušených rajčat v oleji
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
Dále budeme potřebovat:
1 ksvětší, nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibuli (bílou i zelenou část)
bambusová párátka, ale obejde se to i bez nich

Postup:

1. Nejlépe večer umícháme z uvedených surovin “masovou” směs, vynecháme pouze lahůdkovou cibuli, dáme přes noc v uzavřené nádobce uležet do lednice
2. Druhý den přidáme nakrájenou cibuli, důkladně promícháme a vytvoříme menší šišky, které mezi dlaněmi malinko zploštíme, do každé šišky zapíchneme dvě párátky (ale nemusíme)
3. Masové šišky klademe na rozehřátou grilovací pánev a grilujeme z každé strany přibližně 7 minut
4. Na talíři šišky ozdobíme a podáváme například s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy