REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové kuličky na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě pečené kuličky z mletého hovězího masa a dalších ingredienci, servírované s podušenými paprikami.


Ingredience:
Na masové kuličky:
400 ghovězího mletého masa
20 gzázvoru
1 lžičkamletého chilli
1/2 lžičkymletého koriandru
1/2 lžičkymletého kmínu
5 lžicstrouhanky
6 ksstroužků česneku
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
Na zeleninu:
3 lžíceoleje
2 lžíce chilli omáčky
1 lžícesójové světlé omáčky
1 lžícemedu
100 mlzeleninového vývaru
6 ksstroužků česneku
2 ksčervené papriky
1 ksoranžové papriky
1 ksžluté papriky
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Zázvor a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Do mísy dáme mleté maso, přidáme nakrájený česnek i zázvor, strouhanku, rozklepnuté vejce, mletý kmín, mletý koriandr, mletou chilli, vše dobře promícháme a dochutíme solí i pepřem
3. Z hmoty vytvarujeme 16 kuliček, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C (horkovzdušné 180 °C) a pečeme uprostřed trouby 15 minut
4. Očištěné papriky podélně rozkrájené na tenké proužky a oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka za stálého míchání v pánvi na rozehřátém oleji opečeme, přidáme nakrájený česnek a krátce společně osmahneme, ochutíme solí, pepřem, medem, sójovou i chilli omáčkou, přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 5 minut na skus
5. Masové kuličky upravíme se zeleninou na talíře a podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy