Špízy z ochuceného mletého masa, cibule, papriky, cukety a pórku, upečené v troubě.
Ingredience:
500 g | mletého vepřového a hovězího masa |
1/2 lžičky | mletého kmínu |
1/2 lžičky | mleté slaké papriky |
1 ks | žluté cibule |
1 ks | červené cibule |
1 ks | vejce |
1 ks | červené papriky |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | cukety |
1 ks | malého pórku |
mletý pepř | |
strouhanka | |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
1. Dobře vychlazené mleté maso dáme do mísy, osolíme, přidáme mletý pepř, mletý kmín, mletou sladkou papriku a promícháme
2. Pak vmícháme oloupanou, na drobno nakrájenou žlutou cibuli, rozklepnuté vejce, podle potřeby zahustíme strouhankou a necháme cca 10 minut odpočinout
3. Papriky i cuketu opláchneme a zbavíme nejedlých částí, červenou cibuli oloupeme, pórek očistíme a všechnu zeleninu nakrájíme na kousky
4. Z masové hmoty vytvoříme kuličky, které střídavě se zeleninou napícháme na kovové jehly, vložíme do pekáčku a potřeme olejem
5. Dáme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova za průběžného obracení a potírání olejem.
Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.