REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masová roláda s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté maso plněné podušenými houbami, vajíčkem, kapií a hráškem, upečené dozlatova.


Ingredience:
750 gmletého masa
100 gtvrdého sýra
250 mlmléka
tuk na vymazání
voda
vegeta
sůl
Na náplň:
4 ksvajec
2 kskapie
1 kscibule
150 ghub nebo hlívy
sterilovaný hrášek
olej
sůl

Postup:

1. Do hlubší mísy dáme mleté maso, mléko, polovinu na jemno nastrouhaného tvrdého sýra, sůl, vše dobře promícháme, dochutíme vegetou a dáme na několik hodin do chladu odležet
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, asi 10 minut podusíme, pak je zalijeme vejci rozšlehanými se solí a mícháme, dokud se vejce nesrazí
3. Na kus alobalu rozložíme masovou směs, potřeme ji připravenou náplní, posypeme okapaným hráškem a poklademe očištěnými, na nudličky nakrájenými kapiemi
4. Roládu stočíme, zabalíme do alobalu, dobře uzavřeme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 190 °C asi 40 minut
5. Pak alobal odstraníme, roládu posypeme zbylým sýrem a zapečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovu kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy