REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marmeládové štafetky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční cukroví připravené z ořechového a tvarohového těsta, slepené rybízovou marmeládou.


Ingredience:
Na 1. těsto:
250 ghladké mouky
250 gmoučkového cukru
250 gmletých ořechů
250 gmásla
2 ksžloutků
Na 2. těsto:
250 gměkkého tvarohu
250 ghladké mouky
250 gmoučkového cukru
250 gmásla
1 ksvejce
rybízový džem

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, mleté ořechy a žloutky promícháme, vypracuje hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladu
2. Prosátou hladkou mouku, moučkový cukr, měkký tvaroh, změklé máslo a rozklepnuté vejce promícháme a vypracujeme těsto
3. Vychladlé ořechové těsto vyválíme na plát, dáme na plech vyložený pečicím papírem a povrch potřeme vyšší vrstvou rybízového džemu
4. Tvarohové těsto vložíme do mlýnku s hubičkovým zdobícím nástavcem a vytlačíme z něho ozdobný proužek
5. Na marmeládovou vrstvu naskládáme podélně vždy dva ozdobné pruhy vedle sebe tak, aby ve středu zůstal volný pruh barevné marmelády, dokud nezaplníme plech – na okrajích bude vždy jen jeden pruh tvarohového těsta
6. Plech dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cc 40-45 minut
7. Horký koláč nakonec ostrým nožem překrájíme podélně mezi dvojitými proužky tvarohového těsta, jednotlivé pruhy na šířku nakrájíme na 2 cm štafetky a uložíme v chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy