REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marmeládové štafetky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční cukroví připravené z ořechového a tvarohového těsta, slepené rybízovou marmeládou.


Ingredience:
Na 1. těsto:
250 ghladké mouky
250 gmoučkového cukru
250 gmletých ořechů
250 gmásla
2 ksžloutků
Na 2. těsto:
250 gměkkého tvarohu
250 ghladké mouky
250 gmoučkového cukru
250 gmásla
1 ksvejce
rybízový džem

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, mleté ořechy a žloutky promícháme, vypracuje hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladu
2. Prosátou hladkou mouku, moučkový cukr, měkký tvaroh, změklé máslo a rozklepnuté vejce promícháme a vypracujeme těsto
3. Vychladlé ořechové těsto vyválíme na plát, dáme na plech vyložený pečicím papírem a povrch potřeme vyšší vrstvou rybízového džemu
4. Tvarohové těsto vložíme do mlýnku s hubičkovým zdobícím nástavcem a vytlačíme z něho ozdobný proužek
5. Na marmeládovou vrstvu naskládáme podélně vždy dva ozdobné pruhy vedle sebe tak, aby ve středu zůstal volný pruh barevné marmelády, dokud nezaplníme plech – na okrajích bude vždy jen jeden pruh tvarohového těsta
6. Plech dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cc 40-45 minut
7. Horký koláč nakonec ostrým nožem překrájíme podélně mezi dvojitými proužky tvarohového těsta, jednotlivé pruhy na šířku nakrájíme na 2 cm štafetky a uložíme v chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy