V troubě upečené cukroví z mouky, ořechové směsi, marcipánu a dalších ingrediencí, ozdobené čokoládovou polevou a cukrovou perličkou.
Ingredience:
250 g | marcipánu |
75 g | moučkového cukru |
40 g | mletých mandlí |
30 g | hladké mouky |
1 ks | bílku |
Na ořechovou směs: | |
2 lžíce | smetany ke šlehání |
2 lžíce | krystalového cukru |
20 g | nasekaných lískových oříšků |
voda podle potřeby | |
Na dohotovení: | |
50 g | čokoládové polevy |
zlaté cukrové perličky |
Postup:
1. Lískové oříšky nasekané na hrubo v pánvi na sucho opražíme, přidáme krystalový cukr a necháme zkaramelizovat, pak do pánve vlijeme smetanu, podle potřeby trochu vody a vymícháme hladkou směs, kterou rozetřeme na plech vymazaný tukem, necháme ztuhnout a pak nasekáme na drobno
2. V míse smícháme nastrouhaný marcipán, moučkový cukr, hladkou mouku, na jemno mleté mandle, bílek, nasekanou ořechovou směs a vypracujeme hladké těsto
3. Z těsta vytvarujeme kuličky, které poskládáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut
4. Rozpuštěnou čokoládovou polevou naplníme mikrotenový sáček, odstřihneme růžek a polevou ozdobíme vršek upečených pusinek, do středu každé dáme cukrovou perličku a necháme ztuhnout.