REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marokánky s čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené marokánky z mouky, ořechů, mandlí, rozinek a dalších ingrediencí, ozdobené rozpuštěnou čokoládou.


Ingredience:
500 mlmléka
200 gnasekaných loupaných mandlí
200 gnasekaných lískových oříšků
200 gkandované pomerančové kůry
160 grozinek
160 gmoučkového cukru
60 ghladké mouky
50 gkandovaných třešní
40 gmásla
špetka soli
Na ozdobení:
1 lžícemásla
350 gčokolády na vaření

Postup:

1. Z mléka, hladké mouky, změklého másla a špetky soli svaříme na mírném ohni za stálého míchání kaši, pak odstavíme z tepla a za občasného promíchání necháme vychladnout
2. Potom do kaše vmícháme oloupané na drobno nasekané mandle, na drobno nasekané lískové oříšky, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru, kandované třešně a rozinky
3. Z těsta na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme dál od sebe kávovou lžičkou malé hromádky, vložíme do vyhřáté trouby na 165 °C a pečeme dorůžova
4. Placičky necháme částečně zchladnout a pak každou namočíme zespoda v rozpuštěné čokoládě s máslem, rozložíme na tác a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy