REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marmeláda z červených cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme ji s kozím sýrem, skvělá je také k paštice, nebo jako doplněk studených nářezů a sýrů. Používáme ji i jako základ do vývaru.


Ingredience:
1 kgčervené cibule TROPEA
250 gmedu
250 gcukru
150 gsušených brusinek
250 mlbílého vína
50 mldestilátu (slivovice, třešňovice)
2 ksbobkové listy
2 kshřebíčky
1 kslimetka
1 lžičkasoli
chilli dle chuti

Postup:
  1. Do hrnce s tlustým dnem nakrájíme na klínky cibuli, přidáme cukr, med, víno, nakrájenou limetku, koření, brusinky, které jsme si namočili na několik hodin do destilátu, chilli, vše pak promícháme, přikryjeme a uložíme na 8 hodin do lednice
  2. Pak dáme hrnec na plotnu a zvolna svařujeme za občasného míchání do té doby, než se nám směs zredukuje na pětinový objem, tedy dokud nedocílíme konzistence podobné jakou mají marmelády (trvá to asi 40 minut)
  3. Horkou směs dáme do sklenic, vydrží v lednici dva měsíce, pokud ji chceme mít trvanlivou, zavařujeme 20 minut na 85 °C.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy