REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marmeláda z červeného rybízu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilování ovoce, tentokrát zavařování rybízu.


Ingredience:
Na 1 kg protlaku:
400 gcukru
1 balíčekželírovacího přípravku

Postup:

1. Omytý červený rybíz umeleme na strojku na ovoce, nebo rozmixujeme v mixéru
2. Protlak prudce vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří
3. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut
4. Horkou marmeládu naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky 5. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Čím méně obecně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy