REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandarinková marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodná marmeláda oranžové barvy, voní i chutná po mandarinkách, které tvoří její nejdůležitější surovinu, z které je vyrobena.


Ingredience:
1 kgsladkých mandarinek
1 kgcukru krystal
4 lžícečeského tmavého rumu (nejlepší je Tuzemák Božkov)
1 lžičkakyseliny citronové
1 sáčekGelfix klasik
zavařovací skleničky s uzávěrem

Postup:
  1. Oloupané mandarinky nakrájíme na menší kousky, ve vhodném hrnci promícháme s cukrem, kyselinou a Gelfixem
  2. Vše přivedeme k varu, za stálého míchání přivedeme k varu, dále vaříme jen další 2 minuty, pak sundáme ze zdroje tepla, nalijeme rum, promícháme
  3. Ještě horkou marmeládu plníme nejlépe do nahřátých zavařovacích sklenic
  4. Sklenice zavíčkujeme a postavíme, na utěrku rozloženou na rovném povrchu, dnem vzhůru, necháme úplně vychladnout.
Doporučení:

Víčka i sklenice před naplněném sterilujeme ve vařící vodě!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy