REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinovo-broskvová marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda připravená z malin, broskví, cukru a pektogelu.


Ingredience:
1 kgkrystalového cukru
750 gmalin
2 ksbroskví
1 ksbalíčku pektogelu

Postup:

1. Maliny přebereme, šetrně propláchneme a na sítku necháme okapat
2. Broskve spaříme vařící vodou, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kostičky
3. Maliny zasypeme polovinou cukru, přidáme broskve a necháme přes noc v klidu, aby ovoce pustilo šťávu
4. Druhý den směs zprudka 10 minut povaříme, když se odpaří většina vody, přidáme zbývající cukr, který jsme promíchali s pektogelem a ještě chvíli povaříme
5. Horkou marmeládu plníme do vyvařených, suchých, malých skleniček a ihned uzavřeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy