REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinová marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda z čerstvých malin, připravená pomocí želírovacího prostředku Gelfix Super 3:1.


Ingredience:
1 kgmalin
350 gcukru krystal
5 gkyseliny citrónové
1 baleníGelfix Super 3:1

Postup:

1. Maliny důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je necháme okapat
2. Omyté maliny dáme do hrnce společně s kyselinou citrónovou
3. Cukr smícháme se želírovacím přípravkem Gelfix Super 3:
1 a přisypeme k ovoci
4. Ingredience v hrnci přivedeme, za stálého míchání, k varu a necháme alespoň 3 minuty bublat, pak nádobu sundáme ze zdroje tepla
5. V případě potřeby sebereme pěnu a uvařenou marmeládu okamžitě plníme do připravených sklenic až po okraj, uzavřeme a necháme otočené víčkem dolů vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy