Připravili jsme pro vás recept, po kterém se vaši hosté budou olizovat až za ušima a který navodí tu správnou letní atmosféru například na zahradní slavnosti či pikniku. Nezapomeňte však vždy sáhnout po kvalitních surovinách!
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
300 g | lilku |
200 g | modrého sýru |
100 g | cherry rajčátek |
2 ks | bagety |
jablečný ocet | |
polníček | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 180 °C
cca 20 min. Necháme jej vychladnout a dochutíme octem. - Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a opečeme v troubě na 190°C cca 8 min. do zlatova.
- Na opečenou bagetu poklademe lilek, modrý sýr, polníček a nakrájené cherry rajče.
Nezapomeňte, že základem pro dobrý chlebíček je správná volba pečiva. Kromě tradiční veky a bagety můžete sáhnout po kvalitním chlebu, který nakrájíte na tenké plátky a necháte nasucho opéct v troubě.
Poznámka:Recept k článku: Recepty pro dokonalou zahradní slavnost
zdroj: www.akademiekvality.cz
Marinovaná červená řepa se smetanovým sýrem na opečených bagetkách
Pomazánka z červené řepy na toustech