REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný kapr II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Díky této úpravě můžeme kapra uchovat v lednici i několik dní.


Ingredience:
1000 gkapra
100 gcibule
1,5 lvody
0,5 locta
4-5 kskuliček nového koření
3 ksbobkového listu
sůl dle chuti

Postup:

1. Rybu očistíme, vykucháme a nakrájíme vcelku napříč porce, ty pak osolíme
2. Chvíli povaříme mořidlo z octa, cibule, koření a soli, stáhneme ho na okraj plotny, vložíme rybu
3. Uvaříme ji na mírném ohni doměkka
4. Poté kapra opatrně vyjmeme a položíme na salátovou mísu
5. Vývar podle chuti okyselíme, vyjmeme cibuli a necháme vyvařit asi na 3/
4 litru
6. Nakonec z části odpařeným vývarem zalijeme rybu tak, aby byla potopena a necháme vše vychladnout
7. Takto upraveného kapra můžeme uchovat několik dní v chladnu, v úzkém kameninovém hrnku nebo ve sklenici.

Doporučení:

K rybě podáváme saláty nebo studené omáčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy