REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný amur na grilu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné a citronovou šťávou pokapané porce amura, posypané bylinkami, grilované na venkovním grilu.


Ingredience:
800 gamura
100 golivového oleje
1 kscitrónu
směs čerstvých bylinek (majoránka, petrželka, libeček ...)
tlučený kmín
sůl
plátky citrónů na ozdobení

Postup:

1. Osolené porce ryby okořeníme tlučeným kmínem, posypeme bylinkami a zakápneme citrónovou šťávou
2. Maso urovnáme do větší misky a zalijeme olivovým olejem, necháme asi 5 hodin v chladu marinovat
3. Za občasného potírání marinádou amura grilujeme po obou stranách doměkka
4. Na talíři upečené ryby přelijeme zbylou marinádou a ozdobíme plátky citrónu.

Poznámka:

Více o amurovi bílém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Amur bílý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy