REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mečoun s česnekovým přelivem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tímto způsobem lze připravit i steak z tuňáka, lososa a dalších filetů mořských ryb. Výborně budou chutnat i v létě na grilu.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
250 gfilet mečouna
1-2 lžíceolivového oleje
1-2 ksstroužky česneku
bílý pepř
citron
sůl

Postup:

1. Rybu osušíme papírovou utěrkou, z jedné strany osolíme, opepříme a pokapame šťávou z citronu
2. Rozpálíme si grilovací pánev na nejvyšší stupeň a vložíme na ni rybu okořeněnou stranou dolů
3. Vrchní část osolíme, opepříme a pokapeme citronem, grilujeme 2 minuty, steak otočíme a opět 2 minuty opékáme
4. Připravíme česnekový olej tak, že do dvou lžice panenského olivového olejem přidáme stroužek prolisovaného česneku a promícháme
5. Steak z mečouna vyjmeme a položíme na předem připravený nahřátý talíř a rybu z vrchní strany potřeme předem připraveným česnekovým olejem
6. Ozdobíme, maso znovu potřeme česnekovým olejem, necháme 2 minuty stát a podáváme.

Doporučení:

Mečoun má vynikající maso, není třeba přidávat k němu velké množství ingrediencí. Naopak – čím méně jich bude, tím spíše vynikne jeho chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy