REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marináda ze zázvoru, limetky a šafránu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá marináda vhodná na rybí maso určené ke grilování nebo pečení.


Ingredience:
špetka šafránu
šťáva z jedné limetky
1 kskousek zázvoru velkého 2 cm
1/4 lžičkysoli
1 lžícemedu
3 lžíceolivového oleje
5 clhorké vody

Postup:

1. Ve skleničce s vodou necháme rozpustit sůl, přidáme špetku šafránu a necháme 5 minut odstát
2. Ochucenou vodu promícháme s medem, přilijeme šťávu z limetky a olivový olej
3. Tak 2 cm velký kousek zázvoru oloupeme a na jemno nastrouháme, vmícháme do prošlehané marinády
4. Rybí maso necháme v marinádě nejméně 2 hodiny marinovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy