Marináda na nakládání steaků z vepřového nebo hovězího masa.
Ingredience:
Rozpis na 1 kg masa: | |
1 lžíce | majoránky |
1 lžíce | solamylu |
1 lžíce | kmínu |
1,5 lžíce | pepře |
1,5 lžíce | kari |
1,5 lžíce | soli |
0,5 lžíce | červené papriky |
10 ks | stroužků česneku |
2 ks | vejce |
worčesterová omáčka | |
kečup | |
olej |
Postup:
1. Všechny ingredience důkladně promícháme
2. Kečup a worčesterovou omáčku s olejem doplníme dle vlastní chuti a požadované hustoty marinády
3. Marinádu pak necháme 30 minut uležet v chladnu.
Aplikace: 1 kg vepřové kýty nebo hovězí nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme směsí a naskládáme do nádoby, dáme do chladna na 2-3 dny.