Vyrobte si originální džem pro mlsné jazýčky podle receptu od Labety, v tomto případě z manga, jablek, Želírovacího ovocného cukru Labeta a šťávy z 1 citronu.
Ingredience:
1 ks | velké zralé mango (nebo 2 malé) |
2 ks | kyselejší jablka (např. odrůda Granny Smith) |
1/2 balení | Želírovacího ovocného cukru Labeta |
šťávu z 1 citronu nebo 1 lžičku Kyseliny citronové Labeta |
Postup:
- Připravte si čisté a suché, ideálně předem vyvařené, skleničky.
- Oloupaná a nakrájená jablka nejprve na mírném stupni a podlité troškou vody krátce povařte, aby změkla.
- Očištěné a nakrájené mango přidejte k jablkům a rozmixujte.
- Důkladně v ovoci rozmíchejte želírovací ovocný cukr a šťávu z citronu nebo 1-2 lžičky kyseliny citronové a přiveďte k varu. Povařte 5 minut, a ještě horký džem plňte do skleniček.
- Skleničky ihned zavíčkujte a otočte na chvíli dnem vzhůru.
Džem můžete pro delší trvanlivost také zavařit. Zavařujte v hrnci s vodou, na mírném stupni cca 20 minut. Nebo ve vodní lázni v troubě.
Poznámka:zdroj: Labeta.cz