Patříte k milovníkům exotického ovoce? Naštěstí žijeme v době, kdy není o tyto pochutiny nouze. Máte chuť na šťavnaté mango uprostřed tuhé zimy? Žádný problém! Co si jej ale trochu ozvláštnit? Jak myslíte, že chutná mangový džem se sladkými broskvemi? S naším receptem to můžete sami otestovat.
Ingredience:
1 ks | co nejzralejší mango |
700 g | broskví |
800 g | cukru |
1 sáček | Ovocný pektin Labeta |
kyselina citronová Labeta | |
šťáva z 1 citronu | |
vhodné zavařovací sklenice s víčky |
Postup:
- Broskve je nejprve třeba naříznout, spařit a oloupat. Společně s mangem je nakrájíme na drobno (směs můžeme dle chuti i lehce rozmixovat).
- Cukr smícháme s pektinem, spojíme s ovocem, přidáme citronovou šťávu a přivedeme k varu. Průběžně ochutnáváme, a chuť doladíme kyselinou citronovou, která nám zároveň pomůže marmeládu zakonzervovat. Pokud se při vaření objeví pěna, opatrně ji odebíráme.
- Hotovou marmeládu můžeme plnit buď do sterilizovaných skleniček a otáčet dnem vzhůru, nebo ji zavařit v troubě či hrnci ponořené ve vodě.
Další inspirace na domácí želírování najdete zde: www.labeta.cz/recepty
Poznámka:Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.