Tradiční americké sušenky s příchutí mandlí a brusinek.
Ingredience:
600 g | bílé čokolády |
350 g | hladké mouky |
200 g | másla |
175 g | zlatého třtinového cukru |
100 g | světlého cukru muscovado |
100 g | sušených brusinek |
100 g | loupaných mandlí |
2 lžičky | vanilkového extraktu |
2 lžičky | prášku do pečiva |
1 lžička | skořice |
2 ks | vajec |
Postup:
1. V misce rozpustíme 170 g bílé čokolády nad hrncem s vroucí vodou, necháme ji zchladnout, vmícháme změklé máslo, rozklepnutá vejce, třtinový cukr i světlý cukr, vanilkový extrakt a vše našleháme do krémova ručním elektrickým šlehačem
2. Pak přidáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, mletou skořici, sušené brusinky, zbývající čokoládu nasekanou na kousky, nasekané, loupané mandle a dobře promícháme (mělo by vzniknout hutné těsto)
3. Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce na něj z těsta uděláme malé bochánky, které jemně stlačíme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova (12 minut), necháme 2 minuty na plechu chladnout a pak vychladnout na kovové mřížce.