REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční pečené cukroví z mandlí, lískových oříšků, žloutků, vanilkového lusku a moučkového cukru.


Ingredience:
250 gmoučkového cukru
150 gmletých lískových oříšků
150 gmletých mandlí
4 ksvaječné žloutky
dřeň z 1 ks vanilkového lusku
potravinářská fólie
papír na pečení
moučkový cukr na posypání pracovní desky

Postup:

1. Cukr smícháme s mandlemi a oříšky, přidáme dřeň z vanilkového lusku a žloutky, vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu v lednici odležet
2. Na pracovní desce posypané moučkovým cukrem vyválíme těsto na sílu cca 0,5 cm, z kterého vykrájíme tvary s vánočními motivy, ty klademe na plech vyložený pečícím papírem
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 7-8 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy