Pečené cukroví z tmavého a světlého mandlového těsta, slepované Nutellou, část cukroví máčené v bílé čokoládové polevě, část v tmavé čokoládové polevě, ozdobené mandlemi.
Ingredience:
Na tmavé těsto: | |
165 g | hladké mouky |
120 g | tuku Hery |
45 g | moučkového cukru |
30 g | mletých mandlí |
1 lžička | vanilkového cukru |
1 lžíce | prosátého kakaa |
1/2 ks | žloutku |
Na světlé těsto: | |
85 g | hladké mouky |
50 g | tuku Hery |
25 g | moučkového cukru |
15 g | mletých mandlí |
1/2 lžičky | vanilkového cukru |
1/4 ks | žloutku |
Na slepení a ozdobení: | |
100 g | Nutelly |
bílá čokoládová poleva | |
tmavá čokoládová poleva | |
oloupané mandle |
Postup:
1. Na tmavé těsto v míse smícháme prosátou hladkou mouku s moučkovým i vanilkovým cukrem, na jemno mletými mandlemi, žloutkem, kakaem, nastrouhaným tukem a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout
2. Na světlé těsto smícháme prosátou hladkou mouku s moučkovým i vanilkovým cukrem, nastrouhaným tukem, žloutkem, na jemno mletými mandlemi a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout
3. Pak mezi dvěma fóliemi rozválíme tmavé těsto na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho malé kytičky, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 175 °C pečeme asi 10 minut
4. Světlé těsto rozválíme stejným způsobem, vykrájíme z něho malé trojúhelníčky, které přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dorůžova
5. Potom vychladlé kytičky namočíme v rozpuštěné bílé čokoládové polevě a trojúhelníčky cik cak přelijeme rozpuštěnou tmavou čokoládovou polevou a do středu přilepíme oloupanou mandli
6. Když bílá čokoládová poleva ztuhne, tak po lžičkách rozdělíme na přelité kytičky Nutellu a spojíme s trojúhelníčky.