REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové cukroví II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené cukroví z tmavého a světlého mandlového těsta, slepované Nutellou, část cukroví máčené v bílé čokoládové polevě, část v tmavé čokoládové polevě, ozdobené mandlemi.


Ingredience:
Na tmavé těsto:
165 ghladké mouky
120 gtuku Hery
45 gmoučkového cukru
30 gmletých mandlí
1 lžičkavanilkového cukru
1 lžíceprosátého kakaa
1/2 ksžloutku
Na světlé těsto:
85 ghladké mouky
50 gtuku Hery
25 gmoučkového cukru
15 gmletých mandlí
1/2 lžičkyvanilkového cukru
1/4 ksžloutku
Na slepení a ozdobení:
100 gNutelly
bílá čokoládová poleva
tmavá čokoládová poleva
oloupané mandle

Postup:

1. Na tmavé těsto v míse smícháme prosátou hladkou mouku s moučkovým i vanilkovým cukrem, na jemno mletými mandlemi, žloutkem, kakaem, nastrouhaným tukem a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout
2. Na světlé těsto smícháme prosátou hladkou mouku s moučkovým i vanilkovým cukrem, nastrouhaným tukem, žloutkem, na jemno mletými mandlemi a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout
3. Pak mezi dvěma fóliemi rozválíme tmavé těsto na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho malé kytičky, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 175 °C pečeme asi 10 minut
4. Světlé těsto rozválíme stejným způsobem, vykrájíme z něho malé trojúhelníčky, které přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dorůžova
5. Potom vychladlé kytičky namočíme v rozpuštěné bílé čokoládové polevě a trojúhelníčky cik cak přelijeme rozpuštěnou tmavou čokoládovou polevou a do středu přilepíme oloupanou mandli
6. Když bílá čokoládová poleva ztuhne, tak po lžičkách rozdělíme na přelité kytičky Nutellu a spojíme s trojúhelníčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy