REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makrelový špíz s paprikovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované filety z makrel, napíchané na grilovacích jehlách spolu s cibulí, na grilu grilované, podávané se zeleninovým salátem.


Ingredience:
4 ksstředně velkých filetů z makrel
2 ksmalé červené cibule
Na marinádu:
4 lžícesuchého bílého vína
3 lžíce olivového oleje
2 lžícenasekané čerstvé majoránky
šťáva z 1 citronu
koření na ryby

Postup:

1. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky
2. Očištěné filety z makrely napíchneme na špízy a na každý konec navlékneme měsíček cibule a uložíme do mísy
3. Smícháme na jemno nasekanou majoránku, bílé víno, olivový olej, citronovou šťávu a dochutíme kořením na ryby, pak přelijeme přes ryby, přikryjeme a necháme v chladu asi 30 minut uležet (jednou otočíme)
4. Na horký gril položíme očištěné, na čtvrtky nakrájené papriky a rozpůlenou cibuli slupkou dolů, přidáme k nim celá rajčata a grilujeme dokud slupky nezačnou černat, pak sundáme a necháme vychladnout
5. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme na hrubo a dáme do mísy, přidáme papriky, na menší kousky nakrájená rajčata, přidáme na jemno nasekanou majoránku, ocet, vše zlehka promícháme, pak osolíme a opepříme dle chuti
6. Filety na horkém grilu grilujeme asi 10-15 minut, za občasného potírání marinádou a otáčení.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy