REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makrela po formansku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Makrely naplněné směsí z utřeného romaduru smíchaného s česnekem, solí, kmínem a olejem, ugrilované na roštu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksmakrely
2 ksromadury
2-3 ksstroužky česneku
1 lžíceoleje
1 lžičkadrceného kmínu
sůl
olej smíchaný s mletou sladkou paprikou na potření

Postup:

1. Dobře uložené romadury utřeme se solí, prolisovaným česnekem, kmínem a lžící oleje
2. Směsí naplníme břišní dutiny ryb, sepneme je jehlami nebo párátky, potřeme olejem smíchaným s mletou paprikou a grilujeme asi 10 minut z každé strany
3. Během grilování maso jednou obrátíme a potřeme opět olejem smíchaným s paprikou.

Doporučení:

Paprikový olej: Do 1 dcl oleje dáme tak 1-2 lžičky mleté sladké papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy