REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makrela v česnekové směsi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce ryby podušené s česnekem, cibulí a citrónovou šťávou.


Ingredience:
Pro 4 osoby:
4 ksmakrely
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
15 gmásla
3 lžíceoleje
2 lžícecitrónové šťávy
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Česnek prolisujeme, smícháme s malým množstvím soli, nasekanou petrželkou, rozehřátým máslem a citrónovou šťávou
2. Porce makrel opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme
3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na oleji, makrely vložíme zpět, přidáme česnekovou směs a cca 1,5 dl vody a dusíme, až makrely změknou
4. Hotové makrely dáme na talíř, přelijeme scezenou šťávou a podáváme s vařeným bramborem a dílky citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy