REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lín s houbovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce masa z lína opečené na oleji, podušené spolu s cibulí a houbami doměkka.


Ingredience:
800 glína
100 gčerstvých hub
90 gmásla
50 gslaniny
20 ghladké mouky
1/4 lzakysané smetany
1 kscibule
tlučený kmín
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Porce lína osolíme, okořeníme pepřem a pak obalíme v mouce
2. Maso opečeme po obou stranách na kostičkách slaniny a na části másla
3. Opečeného lína vyjmeme a na zbylém tuku podusíme plátky hub
4. Na jiné pánvi na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, tu zředíme smetanou a necháme přejít varem
5. Vše spojíme s podušenými houbami, přidáme tlučený kmín a porce opečené ryby a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

Doporučení:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Více o línovy najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Lín obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy