Bezlepkový makový dort. Jde o jednoduchý a rychlý dezert, kterým potěšíte i celiaky. Recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!
Ingredience:
120 g | mletého máku |
100 g | cukru |
5 ks | vajec |
špetka soli | |
Ostatní: | |
malá dortová forma | |
čokoláda z Dortisimo.cz na ozdobu |
Postup:
- Přípravu začněte vyšleháním bílků se solí, pokračujte šleháním žloutků s cukrem. Do žloutků přimíchejte mák a jemně vmíchejte také bílky.
- Těsto přelijte do vymazané formy.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C. Zda je dort hotový vyzkoušíte zapíchnutím špejle – z hotového dortu ji vytáhnete čistou.
- Upečený dort dozdobte stříkanci kvalitní čokolády rozehřáté ve vodní lázni.
- Před podáváním pocukrujte.
TIP cukrářky Olgy Ceralové z Dortisimo.cz (na fotografii):
V těstě není mouka ani prášek do pečiva, a proto při pečení moc nevyskočí. Pokud ale toužíte po vyšším dortu, upečte raději více placek, které následně spojíte krémem nebo marmeládou.
Poznámka:Zdroj: www.dortisimo.cz