REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaový dort se smetanovým krémem a mandarinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nemusíte patřit mezi zručné cukráře a věnovat pečení dortu celý den. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept, který zvládne i začátečník, a výsledek je hodný narozeninového veledíla. Raz dva…za 60 minut napečeno i ozdobeno.


Ingredience:
Na těsto:
1 baleníBábovka bez lepku vhodná i pro diabetiky LABETA
175 mlvody nebo mléka
150 mloleje
2-3 lžíceholandského kakaa
3 ksvejce
Na krém:
2 kelímkysmetany ke šlehání
1 kelímekzakysaná smetana
1 balenítvarohu
100 gcukru
2 ksztužovače šlehačky LABETA
ovoce

Postup:
  1. Směs na bábovku smícháme s holandským kakaem, vejci, olejem a vodou (či mlékem) a šleháme asi 4 minuty, nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 160 °C asi 40 minut (řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou). Propečení odzkoušíme párátkem.
  2. Připravíme krém; do téměř vyšlehaných šlehaček s cukrem přidáme 2 ztužovače a vyšleháme do tuha, přidáme zakysanou smetanu a tvaroh a došleháme
  3. Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části, prostředek namažeme necelou polovinou krému, zbytkem krému ozdobíme celý korpus a pak necháme v lednici vychladit
  4. Před podáváním zasypeme horní část dortu čerstvými mandarinkami.
Doporučení:

Šlehání krému je lepší rozdělit na dvakrát, menší množství snáze vyšleháte a bude se vám se surovinami lépe pracovat. Kakao bábovce dodá čokoládovou chuť a krásnou barvu, máte-li však raději světlé moučníky, klidně kakao vynechte.

Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy