Nemusíte patřit mezi zručné cukráře a věnovat pečení dortu celý den. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept, který zvládne i začátečník, a výsledek je hodný narozeninového veledíla. Raz dva…za 60 minut napečeno i ozdobeno.
Ingredience:
Na těsto: | |
1 balení | Bábovka bez lepku vhodná i pro diabetiky LABETA |
175 ml | vody nebo mléka |
150 ml | oleje |
2-3 lžíce | holandského kakaa |
3 ks | vejce |
Na krém: | |
2 kelímky | smetany ke šlehání |
1 kelímek | zakysaná smetana |
1 balení | tvarohu |
100 g | cukru |
2 ks | ztužovače šlehačky LABETA |
ovoce |
Postup:
- Směs na bábovku smícháme s holandským kakaem, vejci, olejem a vodou (či mlékem) a šleháme asi 4 minuty, nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 160 °C asi 40 minut (řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou). Propečení odzkoušíme párátkem.
- Připravíme krém; do téměř vyšlehaných šlehaček s cukrem přidáme 2 ztužovače a vyšleháme do tuha, přidáme zakysanou smetanu a tvaroh a došleháme
- Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části, prostředek namažeme necelou polovinou krému, zbytkem krému ozdobíme celý korpus a pak necháme v lednici vychladit
- Před podáváním zasypeme horní část dortu čerstvými mandarinkami.
Šlehání krému je lepší rozdělit na dvakrát, menší množství snáze vyšleháte a bude se vám se surovinami lépe pracovat. Kakao bábovce dodá čokoládovou chuť a krásnou barvu, máte-li však raději světlé moučníky, klidně kakao vynechte.
Poznámka:Zdroj: www.labeta.cz