Kdo by neměl rád lívance! K snídani, k večeři nebo jako dezert. Už se vám sbíhají chutě? Zkuste do nich přidat mák a přelít švestkovým rozvarem. Kombinace těchto ingrediencí vám doslova učaruje. Lívanečky vypadají pro oko fantasticky, ale stejně tak i chutnají.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
180 g | hladké mouky |
250 ml | mléka |
4 lžíce | cukru krupice |
2 vrchovaté lžíce | mletého máku |
2 lžičky | prášku do pečiva |
2 ks | vejce |
slunečnicový olej | |
Na švestkový rozvar: | |
0,5 kg | švestek |
4 lžíce | cukru krupice |
Postup:
- Nejdříve smíchejte veškeré sypké ingredience, přidejte vejce, mléko a vše promíchejte ručním šlehačem. Těsto nechejte odstát přibližně 15 minut.
- Mezi tím si připravte švestkový rozvar. Švestky pokrájejte na menší kousky, přidejte cukr a na mírném ohni povařte 10 minut.
- Do rozpáleného lívanečníku naběračkou vlijte těsto a smažte z obou stran dozlatova na malém množství slunečnicového oleje nebo másla.
- Ještě horké lívanečky zalijete švestkovým rozvarem.
Recept k článku: 10 věcí, které potřebujete vědět o máku